Projects

Roppongi T-Cube Artrwork Project

June 07, 2003

Categories :

Public & Corporate Art Consulting

Roppongi T-Cube was built as part of the Roppongi area redevelopment project and for ten years housed the headquarters of Samsung Japan. N&A curated three artworks for the public areas of this modern building to showcase aspects of contemporary art. These installations blended innovative design with expressions of universality, bringing color and fun to these spaces while staying in tune in with the features and function of the building. The LED clock design on the large glass wall of the main entrance added motion and novelty, while the design of the building's drop-off area evoked the atmosphere of an art gallery, bestowing stillness and calm in tune with the functionality of the space. The lobby of Samsung Japan's headquarters incorporated a fashionable grid pattern, as befitted a company whose core business is electronics and home appliances. The individual artistic expression of these designs gave each space its own identity and uniqueness. Project Overview Location: Roppongi 1-chome, Minato-ku, Tokyo Completed: Opened in October 2003 Commissioned by: Samsung Japan Corporation / Mitsui Fudosan Co., Ltd. Design & Supervision: NIHON SEKKEI, INC. / Nishimatsu Construction Co., Ltd. Number of Installations: 3 Participating Artists: Yukihiro Yoshihara (Japan) / Kang Eun Ju(South Korea) / Isao Sato (Japan)
Back